Існує багато різноманітних рецептів приготування млинців. Ми з задоволенням їмо їх на свята та в звичайні дні, на сніданок і вечерю, вдома та в кафе.

Іноді млинці можуть не вийти через те, що тісто замішане неправильно. Тому й кажуть, що перший млинець завжди комом. Іноді потрібні кілька спроб приготувати млинці за різними рецептами, щоб освоїти цю страву.

Сьогодні ми поділимося рецептом, як зробити млинці на молоці та воді.

Рецепт млинців на молоці та воді

Інгредієнти для млинців:

  • молоко — 250 мл
  • вода — 300-400 мл
  • цукор — 2 ст. л.
  • борошно — 240 г
  • яйця — 3 шт.
  • рослинна олія — 2 ст. л.

Приготування млинців на воді та молоці

  1. Яйця змішати з цукром і додати половину молока. Потім поступово додавати борошно та ретельно перемішувати. Тісто має бути без грудочок і за густиною нагадувати тісто на оладки.
  2. Після цього влити решту молока і знову перемішати. Потім поступово вливати воду, продовжуючи мішати. Тісто має стати рідким. Влити рослинну олію і ретельно розмішати.
  3. Розігріти сковороду та змастити її рослинною олією. Краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям, щоб млинці не рвалися.
  4. Смажити млинці на середньому вогні з обох сторін до золотистої скоринки.

Готові млинці можна змастити вершковим маслом або додати начинку і подати до столу.


Не забудьте спробувати й інші цікаві рецепти для здоров’я та краси! Хочете дізнатися, як покращити стан вашої шкіри Як правильно застосовувати сироватку для сяйва здорової шкіри.