Настала Масниця, саме час для святкування! Ми пропонуємо тобі неймовірно простий і смачний рецепт фінських млинців Pannukakku!

Ліниві фінські млинці готуються всього за один раз у духовці, і не потрібно стояти біля плити, обсмажуючи кожний окремо.

Просто змішай інгредієнти, вилий тісто на деко та відправ у духовку — простіше не буває! Результат тебе точно порадує — ніжні, рум’яні та неймовірно смачні фінські млинці! Рецепт і метод приготування — в матеріалі.

Фінський млинець у духовці – лінивий рецепт

Інгредієнти:

  • молоко — 500 мл;
  • вершкове масло — 40 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • борошно — 250 г;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • цедра одного лимона чи апельсина.

Для прикрашання:

  • 250 г збитих вершків
  • 2-3 ч. л. цукрової пудри
  • ягоди, варення, джем.

Процес приготування фінських млинців у духовці

Для приготування фінських млинців робимо звичайне тісто.

  1. В миску додай яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, приблизно половину молока і борошно. Все ретельно перемішай, щоб тісто було без грудочок.
  2. Додай решту молока, розтоплене масло і цедру, перемішай.
  3. Деко накрий пергаментом або спеціальним силіконовим килимком для випікання. Переконайся, що він трохи заходить на борти.
  4. Вилий тісто на деко і постав у розігріту до 200 градусів духовку.
  5. Випікай близько 30-40 хвилин (або орієнтуйся на свою духовку).

Фінський млинець підніметься великими хвилястими шарами.

Готовий млинець наріж ножем для піци на порції або згорни рулетом.

Подавай лінивий фінський млинець теплим — так він буде смачніший. Але якщо охолов, його можна розігріти в мікрохвильовці.

Для начинки збий вершки з цукровою пудрою. Виклади суміш на теплий млинець, додай зверху ягоди або джем. Зверху можна полити медом і присипати цукровою пудрою.

Ліниві фінські млинці — неймовірно смачна і дуже проста у приготуванні страва! Спробуй приготувати — тобі це точно сподобається!

Якщо вам сподобався цей рецепт фінського млинця з духовки, обов’язково спробуйте приготувати італійську чабатту — ось Приготування італійської чабатти: рецепт смачного домашнього хліба